--2-- Investire-cu-formula-executorie-a-acordului-de-mediere GALATI


   
 
Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
            CAUTA

 U.N.M.R. FILIALA GALATI
sambata, 04 Mai 2024 | 21:09
 
 


Noutati

A aparut numarul 3 al revistei "Medierea - Tehnica si Arta"
A aparut numarul 2 al revistei "Medierea - Tehnica si Arta"
Comunicatul Consiliului de Mediere cu privire la Mica Reforma in Justitie
Discursul secretarului de stat Alina Bica in cadrul Conferinţei „Medierea în Uniunea Europeană. Stadiu şi perspective”
Comunicat de presă referitor la participarea secretarului de stat Alina Bica la Conferinţa „Medierea în Uniunea Europeană. Stadiu şi perspective”
Interviul Presedintelui CSM pentru ziarul Adevarul
MICA REFORMA a fost promulgata
A aparut revista Medierea nr.2
Comisia Europeana recomanda economisirea de timp si bani prin Mediere
Senatul a adoptat Legea Mica Reforma in Justitie si proiectul de modificare a Legii CCR
Investire cu formula executorie a acordului de mediere
Protocol de colaborare intre Judecatoria Galati si Mediatori
Mica reforma in justitie

reclama

  Investire cu formula executorie a acordului de mediere

INVESTIREA CU FORMULA EXECUTORIE A ACORDULUI DE MEDIERE

solutie eficienta de valorificare a drepturilor creditorului

La data de 25 iunie 2010, Judecatoria Sectorului 4 a pronuntat o hotarare prin care a admis cererea de investire cu formula executorie a unui acord de mediere incheiat in temeiul Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator1 intre o persoana fizica si doua societati comerciale, prin care a fost solutionat conflictul existent intre acestea anterior declansarii procedurii judiciare.

ASPECTE ESENTIALE PRIVIND SPETA

  1. Renegocierea sumei datorate de cele doua societati persoanei fizice I.E., tinand seama de situatia economica dificila in care se afla acestea si avand in vedere greutatile intampinate in administrarea societatilor.
  2. Restituirea sumei prevazute in continutul acordului de mediere conform unui desfasurator conventit de ambele parti.
  3. Achitarea sumelor la datele prevazute in mod expres in acordul de mediere.
  4. Instituirea unui pact comisoriu expres de gradul al patrulea
  5.  In ipoteza in care, din orice motiv, restituirea unei transe va intarzia mai mult de 5 (cinci) zile lucratoare de la data scadentei.

    In drept, au fost invocate dispozitiile art. 43 alin (2¹) din Legea nr. 192/2006, precum si prevederile art. 64 din Directiva 2008/52/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind anumite aspecte ale medierii in materie civila si comerciala referitoare la posibilitatea uneia dintre parti de a solicita dobandirea caracterului executoriu al acordului scris rezultat in urma medierii, continutul unui astfel de acord dobandind forta executorie.

Acordul de mediere a fost prezentat de catre partea interesata instantei de la domiciliul sau in temeiul dispozitiilor art. 376 alin. (1) C. pr. civ. coroborate cu dispozitiile art. 6 din Directiva 2008/52/CE a Parlamantului European si a Consiliului privind anumite aspecte ale medierii in materie civila si comerciala.

Pronuntarea unei asemenea hotararii reprezinta un pas important pentru medierea din Romania instituindu-se astfel o practica judiciara in ceea ce priveste modalitatea concreta de valorificarea a pretentiilor partilor stabilite prin intermediul procedurii de mediere. Felicitari din partea Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania tanarului avocat LAURENTIU PETRE, colaborator la prestigioasa societate de avocati ,, SAVESCU VOINESCU SI ASOCIATII",care prin profesionalism si inteligenta a reusit crearea unui precedent in mediere ,, INVESTIREA CU FORMULA EXECUTORIE A CONTINUTULUI UNUI ACORD DE MEDIERE, PREZENTAT INSTANTEI DE O SINGURA PARTE.

Acest fapt creeaza premisele increderii societatilor comerciale in rezolvarea conflictelor in dreptul comercial, prin mediere, intr-un timp foarte scurt, cu costuri reduse avand garantia investirii cu formula executorie, pentru partea care nu-si va indeplini obligatiile.

Posibilitatea de investire cu formula executorie a acordului de mediere instituit intre parti inainte de declansarea procedurii judiciare vine sa completeze sfera avantajelor oferite de mediere, evidentiind o modalitate concreta, efectiva si rapida de punere in aplicare a dispozitiilor stabilite de catre parti.


IMAGINI



 
 
CONTACT U.N.M.R. FILIALA GALATI

 arata tel , arata mobil
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

 
X